Tandenknarsen/’Facial slimming’

Bij tandenknarsen of het klemmen van de kaken is er sprake van een overactieve kauwspier. Dit kan schadelijk zijn voor het gebit, (hoofd)pijnklachten veroorzaken en veranderingen aan de vorm van het gezicht geven. De kaak is prominent aanwezig en het gezicht heeft een hoekige vorm.

Al een tijd kom ik met veel plezier bij Marie Kuijt met altijd een mooi resultaat! Marie is een zeer lieve, maar niet te vergeten, kundige arts die weet wat ze doet. Voor mij nooit een andere arts meer. Tot de volgende keer Marie
https://doktermarie.com/wp-content/uploads/2020/03/IMG_2977-e1585129832422.jpeg
Dokter Marie

Maak een afspraak

Wat doet Botox®?

Met Botox® kunnen we de kauwspieren tijdelijk ontspannen en zul je minder last hebben van tandenknarsen en/of klemmen. Bovendien wordt de kaak na een tijdje smaller en zul je een ovalere gezichtsvorm krijgen.

Prijs

Dokter Marie voert exclusief behandelingen uit op maat en houdt rekening met de wensen van elke unieke cliënt. Bij Dokter Marie betaal je daarom per eenheid (€ 5) Botox® (vanafprijs € 80) en niet voor een vastgestelde ‘zone’. Hierdoor heb je zelf invloed op je behandeling en zul je nooit te veel betalen voor je behandeling. Bij sterke spieren zijn er meer eenheden nodig om de spieren te ontspannen, vaak hebben mannen en sporters sterkere spieren. Voor een natuurlijk resultaat met het behoud van beweging heb je juist vaak genoeg aan wat minder eenheden. Voor een behandeling van de kauwspier met Botox® zijn gemiddeld 32-48 eenheden nodig (€ 160-€ 240).

De behandeling

Een Botox® behandeling inclusief intake duurt ongeveer 15 minuten. Met een zeer dun naaldje wordt de Botox® geïnjecteerd in de te behandelen spier. Qua pijn wordt de behandeling over het algemeen goed verdragen. De werking start na ongeveer 3-7 dagen, is maximaal na 14 dagen en houdt gemiddeld 3 maanden aan, afhankelijk van de spiersterkte. Externe factoren, zoals roken en zonlicht hebben tevens invloed op de werking.

Bij opeenvolgende behandelingen kan het effect steeds langer aanhouden, vandaar het advies de behandeling tijdig te herhalen (voordat de volledige spieractiviteit terug is).

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om niet direct te gaan liggen of het behandelde gebied te masseren. Ook is het niet verstandig om dezelfde dag te gaan sporten of een bezoek te brengen aan de sauna of zonnebank.

Menu